20 δολάρια το βαρέλι: Η τιμή του πετρελαίου κατέρρευσε

Το CNN αναφέρει ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν καταρρεύσει κατά 24% λόγω της “εντεινόμενης πίεσης του φόβου ύφεσης”. Το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται σήμερα στα 20,37 δολάρια το βαρέλι. Πρόκειται για τη χαμηλότερη τιμή από τον Φεβρουάριο του 2002.

Οι έμποροι απορρίπτουν τις συμβάσεις πετρελαίου σε πανικό, και αυτό είναι μια αντανάκλαση της συνειδητοποίησης του πόσο ο κοροναϊός πλήττει την παγκόσμια οικονομία – ένας συνδυασμός υπερβολικής παραγωγής και συρρίκνωσης της ζήτησης.

Coronavirus έχει οδηγήσει στην κατάρρευση του τουρισμού και της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, η οποία έχει μειώσει έως και το ένα τρίτο των πετρελαϊκών πόρων της. Δεκάδες χιλιάδες πτήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν ακυρωθεί, τα κρουαζιερόπλοια είναι αγκυροβολημένα, οι αυτοκινητόδρομοι είναι άδειοι, και τα εργοστάσια και τα εργοστάσια είναι κλειστά.

Η Goldman Sachs προβλέπει ότι η ζήτηση πετρελαίου θα μειωθεί κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια ημερησίως το 2020. Τον Μάρτιο, η ζήτηση ήταν 8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. Rystad Ενέργειας είναι ακόμη πιο απαισιόδοξη, και προβλέπει μείωση της ζήτησης των 2,8 εκατομμυρίων βαρελιών ανά ημέρα.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι τα καύσιμα των αερομεταφορών. Οι παγκόσμιες εμπορικές πτήσεις θα μειωθούν τουλάχιστον κατά 20% φέτος.

Αφήστε μια απάντηση